Happy Friendsgiving: 3x feestelijke recepten om met vrienden te delen

Thanksgiving vier je misschien niet, maar waarom zou je een reden tot extra feest aan je voorbij laten gaan? Zie het als een extra smoesje om al je vrienden weer onder één dak te krijgen. Op donderdag 25 november vieren we geen Thanksgiving, maar Friendsgiving!

Thanksgiving is dé dag bij uitstek om een kalkoen te vullen en om pompoen te verwerken in vrijwel alle gerechten. Alleen al om die reden is de feestdag het vieren waard. Om de stress in de keuken te beperken, is het handig (én leuk!) om al je vrienden mee aan het werk te zetten. Zie het een beetje als een potluck en laat iedereen één gerechtje meebrengen. Een no-stress Friendsgiving-avondje, meer kan je op een simpele donderdagavond niet wensen, toch?

Krans van brie en cranberry

Is er iets feestelijker dan een krans? We don't think so. Zo'n krans is niet alleen mooi aan je voordeur, maar ook op je bord. Vooral wanneer je 'm vult met heerlijk romige stukjes brie en lekkere, zure cranberries. Ideaal om in het midden van de tafel te zetten als voorgerechtje tijdens je eerste Friendsgiving feestje. Aanvallen maar!

Ingrediënten

1 vel bladerdeeg
300 g cranberrysaus
1 blok brie
1 ei
1 tl zeezout
1 tl tijm

Klik hier voor de volledige bereiding

Gevulde kalkoenborst met appel, pecannoten en brie

© Keli Foster

Wie Thanksgiving hoort, denkt aan een gevulde kalkoen. Wie Friendsgiving hoort, denkt vanaf nu aan deze gevulde kalkoenborst. Iets makkelijker om voor te bereiden, maar minstens even lekker. Net waar je naar op zoek bent wanneer je voor je vrienden moet koken. Hier wordt iedereen blij van.

Ingrediënten

60 g appel blokjes
40 g fijngehakte pecannoten
1 el salieblaadjes
1 tl tijmblaadjes
30 g brie
1/2 kg kalkoenborstfilet
1 el ongezouten boter
peper en zout

Klik hier voor de volledige bereiding

Pumpkin pie met maple pecan crumble

Durf jij je niet te wagen aan het dessert voor de avond? Met dit recept vast wel. De taartbodem haal je gewoon kant en klaar in de winkel en de rest is lekker simpel. Met deze pumpkin pie met een maple pecan crumble steel jij zonder twijfel de show.

Ingrediënten

1 blik pompoenpuree
1 tl kaneelpoeder
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl kruidnagel
1/2 tl gemberpoeder
een snufje zout
2 eieren
85 ml esdoornsiroop
240 ml volle room
1 tl vanille extract
1 taartbodem
185 g pecannoten

Klik hier voor de volledige bereiding

LEES OOK: De 6 ultieme tafelstyling tips voor een feestelijk diner

Pompoen Thanksgiving Kalkoen Amerika Brie Amerikaans Pecannoten Maple syrup Friendsgiving Gevulde kalkoen Kalkoenborst Pecan Pumpkin pie Cranberry

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties