Het is weer Pumpkin Spice Time!

Pumpkin spice, je kent de naam wel van bakshows en van de koffies. Deze trend is uit Amerika overgewaaid en wordt ook in Vlaanderen steeds bekender. Steeds meer koffiehuisjes zetten Pumpkin Spice Lattes op de kaart en recepten voor dessertjes poppen hier en daar op op sociale media.

Wat is het?

Pumpkin spice is een specerijenmengeling die vooral populair is in de periode rond Thanksgiving en de herfst. Hoewel je zou denken dat de naam van de specerij afkomstig komt van de welbekende oranje ronde groente, is het niet het geval. De specerijenmix dankt zijn samenstelling aan de specerijenroutes. Doordat de specerijen de wereld rondreisden, werd de samenstelling steeds aangepast. De specerijenmengeling reisde tot in de toen pas gestichte Verenigde Staten en kreeg zijn naam dankzij de populariteit van de specerijenmix in pompoentaarten, een typisch gerecht van toen dat plots veel lekkerder werd, de saaie pompoensmaak werd opgeleukt door de specerijen.

Hoe maak ik het?

Meng 2 eetlepels kaneelpoeder met twee theelepels gemberpoeder, een theelepel gemalen kruidnagel, een theelepel gemalen piment en een halve theelepel gemalen nootmuskaat. Klaar!

Hoe gebruik ik het?

Pumpkin spice is een mengeling die erg veelzijdig is.

Maak eens een klassieke pompoentaart. Rooster een pompoen, meng je specerijen erdoor, voeg ei, suiker en room toe. Maak een taartbodem, bak hem blind af en vul hem met de vulling. Nog even in de oven afbakken en klaar. Een ideaal idee om je zondagnamiddag mee te vullen.

Maak een Pumpkin Spice Latte. Kruid je melk af met de specerijen, schuim hem op en voeg hem toe aan je koffie. Meestal is het wel lekker als je ook suiker toevoegt, dat maakt het stevige drankje lekkerder. Ben je geen koffiedrinker? Maak gewoon gekruide melk, ook heerlijk.

Maak wat popcorn en breng hem eens op smaak met niet enkel suiker, maar suiker en pumpkin spice. Je popcorn is ineens een topcorn geworden. (Pun intended)

Zin in slagroom op je warme chocolademelk? Voeg wat van de specerijenmix toe aan je slagroom. Je chocomelk wordt meteen een opkikkertje.

Pumpkin spice toevoegen aan een simpel zandkoekje, pannenkoekenbeslag of viervierdegebak maakt van een klassieker een heerlijke variant. Simpel, maar toch speciaal.

Gebruik de specerijenmix om wat nootjes in te roosteren. Rauwe noten even bestrooien met het mengsel en even in de oven. Klaar wanneer ze heerlijk geuren. En nu proberen om ze niet allemaal in één keer op te eten.

Rooster wat groenten in de oven en bestrooi deze met zout en pumpkin spice. Je hebt een megasimpel groentegerecht. Goede groenten hiervoor zijn wortels, pompoen, pastinaak en zelfs zoete aardappels.

 

Bron: Chicagoist

Pompoen Specerij Thanksgiving Pumpkin spice

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties