HOTSPOTS: 5 x appelbollen en worstenbroodjes op Verloren maandag

Wat vieren we na Driekoningen? Verloren maandag! Maandag kijkt niemand je raar aan wanneer appelbollen en worstenbroodjes de enige twee items op je ontbijt- lunch- en avondmenu zijn. Dus vergeet komende maandag zeker niet langs de bakker te gaan en je maandagtraktaties op te halen. In deze vijf bakkerijen liggen ze alvast zéker achter de toonbank. 

Toegegeven, Verloren maandag is iets dat vooral door de Antwerpenaren fanatiek gevierd wordt. Heb je nog nooit van Verloren maandag gehoord? Niet erg, zie het gewoon als handig een excuus om je vol te eten met warme worstenbroodjes en zoete appelbollen.

Manus

Bakkerij Manus is razend populair. Niet alleen in Brasschaat, maar ook ver daarbuiten. De ideale plek om je appelbollen en worstenbroodjes te gaan halen, als je het ons vraagt. Neem er meteen wat lekkere chocolaatjes bij, die zijn daar ook om bij weg te dromen. Blue Monday, be gone! 

Manus
Bredabaan 491
2930 Brasschaat

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manus bvba (@patisserie_manus)

Den Bakoven

Om zo'n eeuwenoude traditie juist te vieren moét je de worstenbroodjes en appelbollen halen bij iemand die ze op de meest ambachtelijke manier klaarmaakt, toch? In bakkerij Den Bakoven worden ze klaargemaakt in een oude Depasse-oven die al meer dan zestig jaar de lekkerste gebakjes klaarmaakt. Doe ons maar een mandje vol.

Den Bakoven
Diestsesteenweg 64
3390 Tielt-Winge

The Bakery

Bij The Bakery word je elke dag verwend met de lekkerste broden en gebakjes. Hoe kan het ook anders met zo'n gepassioneerde bakker die zijn werk al jarenlang ontzettend graag doet? Kenney Van Hoorick leerde de kneepjes van het vak bij Domestic, de bakkerij van sterrenrestaurant Dôme en Yves Guns, dus lekker is het zéker. Je maandag was nog nooit zo smakelijk!

The Bakery
Boomgaardstraat 1
2018 Antwerpen

Wouters Brood & Patisserie

Ergens in de late 19de eeuw werd de eerste bakkerij Wouters geopend, in Nieuwmoer-Kalmthout. Nu, meer dan 120 jaar later, zijn er ondertussen al 14 verschillende vestigingen van te vinden. En als een bakkerij zó lang bestaat, dan weet je gewoon dat je hier brood en patisserie van de hoogste plank kan verwachten.

Wouters Brood & Patisserie
Onderzeel 18
2920 Kalmthout

Bakkerij Goris

Gebakjes voor zo'n traditioneel gebeuren kan je natuurlijk ook in een moderne bakkerij gaan halen. Bij bakkerij Goris, bijvoorbeeld. Met die gezellige houttinten en contrasterende zwarte toetsen vind je het vast niet erg om wat aan te schuiven om je traktatie op te halen.

Bakkerij Goris
Steenweg op Mol 25
2300 Turnhout

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bakkerij Goris (@bakkerijgoris)

LEES OOK: HOTSPOTS: 3x feesten op restaurant

Bakkerij Brood Bakkers Verloren maandag Appelbollen Worstenbroodjes Den bakoven Worstenbrood

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties