Hulp nodig in de keuken? AI-souschef Lio staat voor je klaar!

In april lanceerden we onze nieuwe website en zo kwam ook onze AI-souschef Lio tot leven. Ons virtueel keukentalent past in een vingerknip recepten vanop de website aan je persoonlijke voorkeuren aan. Lio is een echte gamechanger en verandert de manier waarop we koken drastisch. Benieuwd hoe dat juist zit? Lees dan lekker verder en maak van Lio je nieuwe beste vriend in de keuken. 

Met Lio naast je in de keuken krijgt koken een nieuwe dimensie. Het is alsof je de beste sidekick naast je hebt staan die je bij werkelijk alles kan helpen. Leftovers in de koelkast en geen zin om naar de winkel te gaan? Geen probleem: som simpelweg de ingrediënten uit je koelkast op en Lio bekokstooft meerdere recepten op maat. Niet zeker welke wijn het best past bij een gerecht of wat de perfecte cocktail voor het aperitief is? Lio is ook een pairing expert par excellence en geeft met plezier advies. Of inspiratie nodig voor een uitgebreid feestmenu? Vraag dan zo gedetailleerd mogelijk wat je wil, en Lio schiet te hulp. 

Vraag het aan Lio

Weet je niet helemaal hoe te beginnen? We helpen je graag op gang, maar experimenteer vooral zelf met onze sous-chef en learn to love him! 

Onderaan je scherm zie je een kleine chefkok tevoorschijn komen die je kan raadplegen voor gelijk welke culinaire vraag. Probeer maar eens! Klik Lio aan en typ in de vraagbalk bijvoorbeeld het volgende: “Ik wil een vijfgangenmenu bereiden voor zes personen. De eerste twee gerechten mogen koud zijn, het derde met vis, het vierde met vlees en het laatste een dessert met citrus. Alle gerechten moeten gemakkelijk op voorhand te bereiden zijn en weinig werk op het moment zelf zijn.”

Geef hem enkele seconden tijd en ontdek welke smakelijke informatie hij voor je in petto heeft. Inspiratie zoeken voor diners, borrels, culinaire feestjes was nog nooit zo gemakkelijk! 

Recepten aanpassen

Chef Lio past ook in een vingerknip bestaande recepten aan op onze website naargelang je persoonlijke voorkeur. Of je een recept nu veganistisch wil maken, het aantal personen wil wijzigen of een ingrediënt wil vervangen door een ander, alles is mogelijk met onze AI-souschef. Het is net alsof je een persoonlijke kookassistent naast je hebt in de keuken. Hoe zalig?

Plan jij om dit weekend panna cotta klaar te maken, maar heb je geen gelatine in huis? Vraag Lio simpelweg wat hulp en je zal versteld staan van zijn kennis en kunnen! Kijk hieronder maar door welk ingrediënt je gelatine in een panna cotta kan vervangen.

Culinaire vragen Souschef Artificial intelligence Ai Lio

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties