IceLab NiceCream Creations: 'Bij ons kan iedereen genieten van echt lekker ijs'

IJs mag dan wel een van onze favoriete desserts zijn, toch is het niet het makkelijkste product om plantaardig te maken. Want hoe creëer je romige smaken zonder koemelk? En hoe zorg je ervoor dat plantaardig ijs even lekker smaakt als de gewone variant? Hilde Gos van IceLab NiceCream Creations zocht enkele jaren geleden zelf antwoorden op die vragen, met een eigen plantaardig ijssalon als resultaat. Ze neemt je met veel plezier mee in die plantaardige ijswereld om te laten zien hoé je dat ijs nu precies maakt.

Net zoals Rome niet gebouwd werd op één dag, schud je de lekkerste plantaardige ijssmaken ook niet zomaar uit je mouw. Vraag het maar eens aan Hilde Gos van IceLab NiceCream Creations. Jaren geleden begon ze aan haar queeste met als doel plantaardige ijssmaken te creëren die minstens even romig proeven als gewoon ijs. Want iedereen verdient het om te genieten van de frisse lekkernij, toch?

Meer dan 20 smaken

Haar queeste werd beloond met de heilige graal: lekker plantaardig ijs. Ondertussen biedt Hilde zelfs meer dan twintig unieke smaken aan in haar assortiment. Allemaal worden ze huisgemaakt met de nodige aandacht en expertise, terwijl ze haar aanbod nog elke dag uitbreidt. Omdat nieuwe ijssmaken vanzelfsprekend proevers nodig hebben, offerden wij ons maar al te graag op als proefkonijn. Op het menu: een romige, kazige cheesecake met rode vruchten en een heerlijke crumble. Wat een primeur! We krijgen niet alleen het genoegen om als eersten te proeven van de nieuwe vegan kaas, we volgen het creatieproces vanop de eerste rij. Op naar de keuken!

Vers bereid

Hilde zwoegt elke dag om haar klanten de beste en meest authentieke producten te kunnen serveren. Alles wordt hier vers bereid, van het ijs tot de sauzen. “We krijgen veel klanten over de vloer die een zware lactose- of glutenallergie hebben. We kunnen echt geen risico’s nemen”, vertelt Hilde. Het maken van dat ijs is een arbeidsintensief gebeuren, maar één ding is zeker: het werpt zijn vruchten af. IceLab NiceCream Creations is een hit.

 

LEES OOK: Zin of onzin: hoe gezond is gezond ijs nu eigenlijk echt?

 

De perfecte basis

De witte basis is het belangrijkste onderdeel van elke ijssmaak die er bestaat, zowel van gewoon als plantaardig ijs. “Bij plantaardig ijs is het niet zo gemakkelijk om de witte basis te vormen. Waar je jezelf bij het maken van traditioneel ijs nog kan baseren op eeuwenoude recepten waarvan je weet dat ze goed zijn, is plantaardig ijs relatief nieuw. Dat betekent dus dat je alle recepten vaak zelf nog moet uitvinden.” Dat is een proces van vallen en opstaan. “Je moet met alles rekening houden. Een vegan kaas die het lekkerst smaakt in tiramisu-ijs is een andere kaas dan degene die een authentieke cheesecakesmaak creëert. Daardoor kan het soms wekenlang duren voor een nieuwe smaak helemaal af is.” Voor de nieuwe plantaardige cheesecakesmaak mengt Hilde één specifieke vegan kaas, die ze graag geheimhoudt, samen met een mengeling van plantaardige proteïnes, vezels, vetstoffen, suikers en zout.

Draaien maar!

Eens die witte basis klaar is, kan die eindelijk de machine in. Enkele knopjes en minuten later is het romige goedje klaar. Het moment van de waarheid is aangebroken: zou dit eindelijk het winnende recept van de nieuwe smaak kunnen zijn? We krijgen meteen een lepeltje om zelf al even een oordeel te vellen. En ja hoor, dit is zeker het winnende recept. De cheesecake ijsbasis proeft zó romig dat je bijna vergeet dat het hier over plantaardige producten gaat. De basis zit goed. Dat betekent: tijd voor de smaakmakers die het cheesecakegeheel compleet maken. In dit geval geven een huisgemaakte rode vruchtensaus en een crumble op basis van amandelmeel het ijs een extra cheesecake touch.

Een laatste proeflepeltje stemt ons gerust dat we hier een primeur te pakken hebben. Het resultaat van Hilde’s zoektocht is duidelijk meer dan geslaagd, al is dat niet het enige wat we meenemen naar huis vandaag. We proefden niet alleen de nieuwe smaak, maar vooral ook dat IceLab NiceCream Creations zeker niet alleen een ijssalon voor veganisten of mensen met zware allergieën is. Integendeel. Het is een plek voor iedereen die van lekker ijs houdt.

IJs voor je trouwe viervoeter

Dat Icelab NiceCream Creations ijs maakt voor iedereen mag je letterlijk nemen: ze hebben zelfs diervriendelijke ijsjes voor je hond. Met waterijsjes op basis van wortel en komkommer geef je jouw trouwe viervoeter welgekomen afkoeling of gewoon zomaar een lekkere snack.

Eiyou

IceLab maakt deel uit van Eiyou, daarmee is de zaak vindbaar voor nieuwe klanten op een interactieve manier. Kijk voor alle info over Ice Lab op hun Eiyou-pagina.

Eiyou is het ideale platform om het publiek in contact te brengen met jouw zaak. Je krijgt een unieke webpagina die je via een handig en snel systeem zelf kan voorzien van de mooiste content. Zo bepaal jij het online-imago van jouw zaak. Neem snel een kijkje op Eiyou.

Antwerpen Ijs Eiyou Icelab Hilde Ice cream

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties