Israëlische foodbar Boker Tov opent tweede vestiging

Op een half jaar tijd groeide de Israëlische foodbar Boker Tov uit tot een echte hotspot in Antwerpen. Zelfs in volle coronacrisis draait de zaak zó goed dat eigenaars Tom Sas en Lori Dardikman de sprong wagen en een tweede vestiging openen op het Eilandje. Een nieuwe plek, maar nog altijd volgens hetzelfde recept: lekker, authentiek en vernieuwend streetfood met een vleugje kosmopolitisch Tel Aviv.  

Ondernemen in tijden van corona, het koppel Tom Sas en Lori Dardikman kent er wat van. Terwijl heel wat horecazaken hun deuren sluiten omwille van de coronacrisis, openen Tom en Lori op een half jaar een tweede vestiging van Boker Tov.

Perfecte mix

Vier dagen voor de horecalockdown in oktober 2020 ging de Israëlische deli, bar & restaurant Boker Tov van Lori en Tom open op de Doornelei in Antwerpen 2018. En de zaak draait goed. Zo goed zelfs dat er na een half jaar al een tweede foodbar bijkomt. Dit keer trekken ze naar hartje Antwerpen. De keuze voor het Eilandje is niet toevallig.

“We hebben gemerkt dat er voldoende ruimte is voor een tweede Boker Tov in onze hometown. Het Eilandje is de perfecte mix tussen residentieel en business. Onze tweede zaak opent haar deuren in een mooi pand vlak naast de sportclub in de Zeevaartstraat, te midden van een community die heel erg bezig is met lifestyle en gezonde voeding. Bovendien breiden we zo de actieradius van onze delivery service uit, want het was tot nu toe niet altijd mogelijk onze gerechten in het centrum te laten leveren”, legt Tom Sas uit.

Boker Tov
@ portraitsbytrix

Groot terras en eigen microbakkerij

Blikvangers van de nieuwe zaak zijn ongetwijfeld het groot terras voor 50 personen met zicht op het Willemdok én de opening van een eigen microbakkerij. De bakker die zorgt voor de heerlijk verse broodjes is Christian Leon. Hij liep enkele maanden stage bij Noma in Kopenhagen waar hij met zuurdesem in contact kwam. Hij verdiepte zich verder in de wereld van broden en gebak bij Mirabelle Bakery, de bakkerij van sterrenchef Christian Puglisi en Svaneke Brod, allebei biologische bakkerijen in de Deense hoofdstad.

“We maken nu onze eigen bagels, traditioneel Joods gevlochten brood ‘challah’, kardemombuns en babka, een heerlijk zoet dessert uit Israël op basis van vanillebrooddeeg. Het is de bedoeling om tegen de zomer ook een biologische zuurdesembakkerij te openen”, zegt Lori Dardikman. De toppers van Boker Tov zijn de Balaganbox vol Israëlisch streetfood, de homemade chicken schnitzel en hummus. Met zijn hummus wil Boker Tov bovendien de retailmarkt aanboren.

LEES OOK

Ambiance proeft: de Israëlische keuken van Boker Tov in Antwerpen

Hotspot Antwerpen Eilandje Restaurant Cafe Boker tov Israël Antwerpen restaurant Microbakkerij

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties