Latte of zwarte thee? Dankzij London Fog Tea hoef je niet te kiezen!

Behoor jij tot team coffee time of team tea time? Of bengel jij daar ergens tussen als eeuwige twijfelaar? In het tweede geval hebben we de ideale oplossing voor je: de London Fog Tea, hét drankje bij uitstek voor zij die verzot zijn op hun dagelijkse latte, maar ook intens kunnen genieten van een kopje thee. 

Ondertussen weet iedereen dat échte Britten graag een wolkje melk in hun thee gieten. You either love it or you hate it. Maar zelfs als je team anti-melk-in-mijn-thee bent, moet je de London Fog Tea eens geproefd hebben. Pluspunt: er zit heel weinig cafeïne in dit drankje, geen caffeine rush voor jou! Minpunt: er zit heel weinig cafeïne in dit drankje. 't Is maar hoe je het bekijkt, natuurlijk.

Canadese ontdekking

London Fog Tea klinkt net zo Brits als shepherd's pie, maar toch werd het drankje uitgevonden door Mary Loria in Vancouver, Canada. Ergens in de jaren negentig woonde ze samen met haar man naast een cafeetje genaamd The Buckwheat Cafe, een plek waar ze bijna dagelijks kwamen voor hun kopje koffie. Toen Mary ontdekte dat ze zwanger was, moest ze op zoek naar een alternatief. Eentje met véél minder cafeïne. Samen met de barista ging ze aan het denken. Het resultaat: een earl grey thee met gestoomde melk. Zo kon Mary toch nog genieten van het luchtige van een latte, maar met véél minder cafeïne. Om het wat aangenamer te maken, voegde de barista er nog een scheutje vanillesiroop aan toe. De London Fog Tea was geboren.

Time for a cuppa

Mary's pregnancy cravings werden gestild en Vancouver genoot van het nieuwe drankje. Gelukkig wist het milky drankje haar weg ook te vinden naar de rest van de wereld. Wist je dat het ondertussen zelfs een vast item is op de Starbucks-menukaarten? Dan weet je dat iets lekker is. Benieuwd? Maak je eigen cuppa klaar in amper vijf minuten. Vanaf nu is het elk uur tea time!

Ingrediënten

zwarte thee
kokend water
melk
vanillesiroop of een zakje vanillesuiker
rauwe honing (optioneel)

Bereiding

Zet een kopje zwarte earl grey thee en laat trekken voor 4 min. In de tussentijd stoom je de melk met een melkopschuimer. Voeg wat vanillesiroop of een zakje vanillesuiker toe en roer goed.

Ben je op zoek naar dat tikkeltje extra? Voeg er dan wat lavendel aan toe voor uniekere smaken. Hier word je hé-le-maal relaxt van.

LEES OOK: De scone: hét gebakje bij uitstek bij de afternoon tea, maar wat is het eigenlijk?

Thee Melk Earl grey Drankje Canada Latte Herfstdrankje Earl grey tea Zwarte thee Melkopschuimer Melkschuim London fog tea Vancouver Warm drankje Winter drankje Vanillesuiker Vanillesiroop

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties