Lekker vreemd: ken jij de gekke voedselcreaties van illusionist Ben Churchill al?

Mag het voor jou wel eens wat origineler aan tafel? Ben jij de klassieke Frans-Belgische gerechten stilaan beu op restaurant? Wel goed nieuws, want dan zal jij vast verzot zijn op wat food-illusionist Ben Churchill allemaal op tafel zet. Van een rotte appelsien tot een asbak met peuken in. Maar vergeet niet…niets is wat het lijkt.

Aan tafel! En plots verschijnt voor jou een asbak met peuken in. Jakkes denk je vast. Maar wat je door Ben Churchill geserveerd krijgt mag dan alles behalve smakelijk ogen, het is wel degelijk eetbaar. 

Van schuurspons tot rotte appelsien

Voor foodie Ben Churchill mag het er wat extremer aan toe gaan aan tafel. Hij deinst voor weinig terug en gaat erg ver in wat hij serveert. Van een schuurspons met zeepsop of een rotte appelsien tot een asbak met uitgeduwde peuken in. Niets is hem te raar.

Ben jij wel into dit gekke concept? Dan heb je volledig gelijk, want alle gerechten die Ben serveert zijn overheerlijk. De asbak is bijvoorbeeld gemaakt van vanille panna cotta, gerookte lapsang gel, een meringuepoeder en chocolade. Heerlijk toch? 

Verwarring staat centraal

En als dit bovenstaande nog niet gek genoeg was, dan houdt Ben ervan om je brein in verwarring te brengen. Zo maakte hij ook al hotdogs en pizza's klaar, maar dan niet the original way. Bij het aansnijden van die gerechten krijg je te maken met de smaken van een zoet gebakje. Kan jouw brein nog volgen?!

Hieronder vind je verschillende van zijn creaties en als jij zelf aan de slag wilt om tijdens je volgende diner je gasten wat te choqueren, kan je zijn kookboek Food Illusions vol. 1 aanschaffen! 

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties