Marc Van Ranst deelt bier uit op zaterdagmarkt: 'We willen de horeca steunen'

Marc Van Ranst maakte zaterdagochtend zijn opwachting op de Izegemse zaterdagmarkt met enkele bakken Filoubier en een cameraploeg. Een PR-stunt die nu even niet op zijn plaats was, zo beweert burgemeester Bert Maertens. "Ik wens de brouwerij en de horeca alle succes toe in deze moeilijke tijden, maar zo’n acties kunnen nu even niet."

Samen met een cameraploeg en enkele bakken streekbier Filou maakte Marc Van Ranst een toertje op de Izegemse zaterdagmarkt. Enkele marktgangers kregen een flesje bier, waarop het Filoumannetje staat afgebeeld met een mondmasker en vaccinspuitje, aangeboden.

Volgens burgemeester Bert Maertens was het optreden van viroloog Marc Van Ranst niet goedgekeurd.  “Dit is toch wel wat vervelend ten opzichte van de vele verenigingen en serviceclubs die de voorbije weken op de markt acties wilden organiseren of flyers uitdelen”, zegt Maertens aan Het Laatste Nieuws. “We hebben steeds al die aanvragen geweigerd om elk risico op samenscholingen te vermijden. De marktkramers zelf moeten zich aan tal van maatregelen houden. En dan gebeurt zoiets. Ik wens de brouwerij en de horeca alle succes toe in deze moeilijke tijden, maar zo’n acties kunnen nu even niet.”

Het ging hier om een PR-stunt waarbij ze de horeca willen steunen. “Als West-Vlaamse brouwerij willen we de economie en de horeca een hart onder de riem steken. Daarom werken we aan een plan om met respect voor de volksgezondheid de horeca weer open te krijgen en dit te koppelen aan de vaccinatiestrategie. Marc Van Ranst vond dit wel een leuk idee en was bereid mee te werken aan onze campagne. We hopen dat ons plan vanuit verschillende hoeken steun krijgt", vertelt verkoopsdirecteur van brouwerij Van Honsebrouck Frédéric Boulez.

Marc Van Ranst benadrukt dat er geen overtredingen waren. “Ik ben gevraagd door productiehuis Geronimo om een filmpje te maken om op een humoristische manier het belang van de horeca te ondersteunen”, verduidelijkt Van Ranst aan Het Laatste Nieuws“Ik deed dat graag en zonder daarvoor betaald te worden. Mij was verteld dat de burgemeester er van afwist. Alles verliep coronaproof en zonder samenscholingen of opstoppingen te creëren. Ik denk niet dat er daarover heisa moet onstaan.”

Bier Horeca Corona Viroloog Marc van ranst Horecacrisis Pr-stunt

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties