PICI pasta opent na groot succes restaurant in centrum van Antwerpen

Buurtbewoners van de Antwerpse Dageraadplaats vielen al langer in zwijm voor de heerlijke Italiaanse klassiekers van PICI. Nu doet het pastarestaurant een tweede poging tot het verleiden van pastaliefhebbers op het Muntplein. PICI duikt de essentie van de Italiaanse keuken op in hun menu en kiest standaard voor kraakverse producten. De kers op de taart - of in dit geval de pasta op de saus - is zonder twijfel dat de klanten de chef zelf aan het werk zien tijdens de bereiding van je favoriete Italiaanse gerecht. Buon appetito!

Op een gezellig groot terras aan het parkje aan het Antwerpse Muntplein opent Pici een tweede pastarestaurant. Na het groot succes van de pastahub op de Dageraadplaats, breiden ze nu ook uit naar het centrum. De eigenaars stampen de ene na de andere succesvolle zaak uit de grond. Onder andere het populaire zuurdesempizzarestaurant Standard is ook van hen. Geen pizza, wel pasta op het menu bij Pici. En niet zomaar pasta: de verste pasta die je jezelf maar kan inbeelden.

(h)eerlijke pastagerechten

PICIJe start met een heerlijk aperitief zoals de Pici Spritz of sipt van huisgemaakte limonades. Voor een voorgerecht heb je de keuze uit een mooie selectie aan antipasti zoals bruschette al pomodoro, 18 maanden gerijpte parmaham en verse mozzarella. Het hoofdgerecht komt met huisbereide pasta fresca zoals een vijf uur gegaarde pappardelle al ragu, een huisgemaakte ravioli di magro of de welbekende pici cacio e pepe. Afsluiten doe je in stijl met klassieke Italiaanse desserts zoals tiramisu, panna cotta of gelati.

Op de menukaart moet je jezelf niet verwachten aan 50 verschillende pastagerechten, wel aan een eenvoudige en pure kaart waar de basis goed zit. Dat is ook waar 'pici', de pastavariant met dikke spaghettislierten, voor staat: eenvoud en kwaliteit. Het deeg van dit type pasta bestaat uit twee ingrediënten: bloem en water. Simpele ingrediënten met een smakelijk eindresultaat. Meer moet dat niet zijn. Naast een vast menu wisselen de suggesties elke maand. En ook niet onbelangrijk: alles wordt bereid met verse, biologische groenten. 

PICI (Zuid)
Muntstraat 2
2000 Antwerpen

LEES OOK:

Lekker Italiaans: 10x de lekkerste pasta van Vlaanderen

Hotspot Antwerpen Pasta Antwerpen zuid Italiaans Pici Standard Pastarestaurant

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties