Snel en simpel: 5x zomerse pastarecepten

Dit weekend hoeven we geen hittegolf te verwachten. Dat wil zeggen dat we de airco kunnen uitzetten, terug buiten mogen sporten en dat we eens iets anders op tafel schuiven dan salades en gazpacho. Als we zo vrij mogen zijn om je iets aan te raden: pasta. Je hoeft je oven geen overuren te laten draaien, maar hebt snel een warme maaltijd om ’s avonds te serveren. Hier zijn vijf van onze favoriete zomerse pastarecepten.  

Pasta is een allemansvriend. Het is relatief simpel te maken, heeft een hoge comfortfoodfactor en wordt door zo goed als iedereen gesmaakt. Alleen was het de voorbije weken zo heet, dat alleen het idee al om een pot water aan de kook te brengen, genoeg was om het zweet op ons voorhoofd te doen parelen. Dus behielpen we onszelf vooral met rauwe groenten en fruit in een poging het hoofd, de mond en de maag koel te houden. Nu de temperaturen eindelijk wat beginnen zakken, dient de mogelijkheid zich aan om wat warme gerechten op het menu te zetten. En waarom niet beginnen met pasta? Deze zomerse pastarecepten zijn snel en simpel te maken en bekoren vast al je tafelgasten.

Romige pasta met courgette en garnalen

Wie weinig tijd heeft, maar toch een lekkere en voedzame maaltijd wil klaarmaken, heeft met deze pasta een antwoord op al zijn gebeden. Het duurt maar twintig minuten om deze spaghetti met courgette en grijze garnalen te bereiden. Zo houd je meer tijd over om met je vrienden een glas wijn te drinken in de avondzon.

zomerse pastarecepten: pasta met courgette en garnalenIngrediënten

400 g garnalen
150 g pasta
100 ml droge witte wijn
1 courgette
2 teentjes knoflook
75 ml room
2 el parmezaanse kaas
2 el bieslook
klontje boter
peper & zout
olijfolie
takjes basilicum

Klik hier voor de volledige bereiding

Pastasalade met vongole en venkel

Pastasalades zijn gelukkig meer dan wat overgare penne met mayonaise, erwten en wortelen. En dat is al helemaal het geval wanneer een tweesterrenchef ermee aan de slag gaat. Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist maakte voor njam! Deze zomerse pastasalade met vongole en venkel. Heb je dit weekend een barbecue op de planning staan? Houd dit recept dan zeker in je achterhoofd. De vongole gaart de chef op de grill.

zomerse pastarecepten: pasta vongole venkelIngrediënten

300 g pasta
1 kg grof zeezout
500 g vongole
1 eiwit
250 ml witte wijn
1 venkel
½ citroen
1 teentje look
enkele blaadjes basilicum
parmezaanse kaas
olijfolie
peper
snufje zout

Klik hier voor de volledige bereiding

One-pot pasta puttanesca

zomerse pastarecepten: puttanescaDeze bekende pasta met haar aanstootgevende naam is gemaakt van enkele sterke smaakmakers. Wanneer zoete tomaten, zoute ansjovis, olijven en zure kappertjes mooi in koor zingen, krijg je een gerecht dat zo lekker is dat het verboden aanvoelt. Beslis je dit pastarecept dit weekend klaar te maken? Maak dan zeker een dubbele portie. Dit is het soort gerecht dat de volgende dag nog lekkerder smaakt.

Ingrediënten

1 bakje cherrytomaten
80 g zwarte olijven, ontpit
1 bussel bladpeterselie
400 g spaghetti
3 el kappertjes
50 g gezouten ansjovis
3 teentjes knoflook

Klik hier voor de volledige bereiding

Romige pasta met frisse limoncellosaus

 pasta met limoncelloIs limoncello jouw zomerdrankje bij uitstek? Dan heb je nu waarschijnlijk je nieuwe lievelingspasta gevonden. Voor dit recept maak je een kaassaus met de Italiaanse citroenlikeur die je vervolgens mengt met je favoriete pastasoort. Durf jij dit recept dit weekend uitproberen?

Ingrediënten

linguine
480 ml room
30 g boter
2 teentjes knoflook
60 g bloem
60 ml limoncello
170 g parmezaan
handvol verse basilicum
peper en zout

Klik hier voor de volledige bereiding

Linguine met zalm en boontjes

De volslanke linguine is een van de leukste pastasoorten om te eten. Combineer de slierten – die het midden houden tussen spaghetti en tagliatelle – met frisse groene boontjes en vette zalm en je krijgt de ideale zomerpasta. De vele verse kruiden die erbij komen zorgen voor extra pit, maar ook extra frisheid.

zomerse pastarecepten: pasta met boontjes en zalmIngrediënten

4 zalmfilets
400 g prinsessenbonen
250 g kerstomaatjes
1 plantje verse peterselie
1 plantje verse basilicum
een paar takjes dille
1 citroen
2 teentjes knoflook
500 g linguine
100 g pijnboompitten
100 g geraspte parmezaanse kaas
olijfolie
peper en zout

Klik hier voor de volledige bereiding

LEES OOK: Komkommertijd: 5x verfrissende komkommerrecepten

Recepten Zomer Pasta Vongole Recept Puttanesca Spaghetti Linguine Zomerrecepten Pastarecept Pastarecepten

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer