Sterrenchef weigert om veganistisch eten te serveren

Sat Bains chef-kok van tweesterrenrestaurant 'Sat Bains' in Nottingham weigert om zijn menu aan te passen om veganistisch eten te serveren.

De sterrenchef zal geen veganistische gerechten serveren in zijn restaurant omdat hij de stijl en inhoud van zijn menu niet wil aanpassen. Sat Bains weerlegt zijn beslissing aan de hand van de complexiteit van zijn gerechten. Een menu kost hier gemakkelijk £105-£120 (141 euro) per persoon.

Bains sprak tijdens Nottinghamshire live: "We zijn geen specialisten in veganistisch eten en ik zou ook nooit een veganistisch restaurant openen. Mijn gasten weten wat ze hier kunnen verwachten. We zijn heel niche, dus het is ook vanzelfsprekend dat we geen strikte voedingspatronen kunnen volgen. Ik ga toch ook niet naar een veganistisch restaurant voor een steak."

Een ander argument dat de chef aanhaalde was dat hij nooit £120 zou kunnen vragen voor een veganistisch menu. "Veganistisch eten is een rip-off. De ingrediënten zijn heel goedkoop, ik wil de mensen eerlijke ingrediënten geven voor de prijs die ze betalen", legt de chef uit.

Zijn beslissing vloeide uit het groeiende aanbod aan veganistische gerechten in grote restaurants. Veel nieuwe producten in Engeland zijn veganistisch en bijna twee derde van de Britten eet af en toe vleesvervangers.

LEES OOK: Gordon Ramsay krijgt de wind van voren van Thaise chef (video)

Veganistisch Nieuws Sat bains Michelinchef Engeland

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties