Tarte à Moi stelt vier nieuwe gezonde taarten voor met Nutri-Score A en B

Het Belgische patisseriemerk Tarte à Moi schept al vijf jaar lang een stukje plezier op je bord. Dat doen ze in de vorm van een uitgebreid assortiment vol smakelijke taarten. Aan dat plezierige gamma voegen ze nu vier gloednieuwe healthy pleasures of gezonde taarten toe mét Nutri-Score A of B. "Natuurlijk verdienen we altijd een stukje plezier! Maar soms houden we dat stukje plezier ook graag gezonder."

Tarte à Moi breidt het assortiment van Belgische makelijk uit met vier gezonde taarten. De nieuwigheden? Een vegan banaan-wortelcake, een kruidencake, een chocolade-courgette-brownie en een rabarber-amandelcake. Een assortiment om van te smullen.

Nutri-Score A of B

Tarte à MoiGezonde taarten? Op zich niets zo speciaal aan, maar dat worden ze wél wanneer je mee in beschouwing neemt dat de taarten gemaakt werden in co-creatie met diëtisten om op het gebak een Nutri-Score A of B te kunnen plakken. Een unicum binnen gebakland. "We willen graag iets meer gezond gebak in de kijker te zetten", vertelt Nathalie Smets van Tarte à Moi. "In de winkelrekken zie je zowel in de zuivelrayon, ijsjesrayon als in de koekenrayon gezondere alternatieven opkomen met Nutri-Score A of B. Bij gebak ontbrak dat nog. Daar brengen we dus graag verandering in. Natuurlijk verdienen we altijd een stukje plezier! Maar soms houden we dat stukje plezier ook graag gezonder."

“Bij het patisseriegedeelte vind je wel al suikervrije of rauwe patisserie, maar vaak zit daar dan wel evenveel vet in als bij de ongezondere varianten. Dat maakt dan dat het taartje niet per se gezonder is dan een gewone taart. We hebben actief gewerkt aan gebak dat gezond is in zijn totaliteitDe Nutri-Score wordt trouwens ondersteund door de Belgische Overheid. Onze cake receptjes werden bedacht door diëtisten, nutritioneel goedgekeurd in het labo voor de Nutri-score maar vooral met liefde klaargemaakt door onze patissiers in onze Belgische ateliers.

Innovatieve recepten

Tarte à MoiDe taarten zijn geen klassieke appelcakes, maar gaan een innovatieve richting uit. "De brownie die we bieden, is er bijvoorbeeld eentje gemaakt op basis van courgette. Op die manier krijgen we er voldoende groentjes in zonder aan de chocoladesmaak te moeten inboeten. We vonden ook dat chocolade er echt bij moest! De krokante pistachetoets zorgt voor een extra crunch. Alle opties zijn heel lekker en ideaal voor wie openstaat voor nieuwe smaken."

Bij de Vegan banaan- en wortelcake gaan ze nog een stapje verder: die is volledig vegan. "Ook voor wie plantaardig eet, willen we de nodige gezonde gebakjes kunnen aanbieden. De banaan is ook zo vers mogelijk. We laten die op een speciale manier rijpen zodat de smaak het best tot zijn recht komt in het gebak. Alleen dan krijg je die pure banaansmaak."

Kortingsbon

Zelf zin gekregen in een gebakje? Dan hebben we goed nieuws! De eerste 100 Ambiance-lezers die een mailtje sturen naar info@tarteamoi.be met als code Culinaire Ambiance en het adres erin vermeld, krijgen een kortingsbon opgestuurd.

Alle gebakjes zijn verkrijgbaar in je lokale Delhaize en binnenkort ook op de webshop van Tarte à Moi zelf.

LEES OOK:

Julie Van den Driesschen deelt elke donderdag snelle baktips in Bake It Easy op njam!

Patisserie Vegan Gebak Zoetigheden Delhaize Chocoladetaart Gezond gebak Tarte à moi Gezonde taarten Healthy pleasures Nutri-score

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties