Van donuts tot bubble tea: dit is het allereerste dessertfestival in ons land

Wie zei dat onze geliefde foodfestivals verleden tijd zijn? Dat ons brein de creatieve tour op gaat is tijdens deze corona crisis al vaak bewezen. Vier studenten aan de PXL in Hasselt creëerden België's allereerste drive-thru dessertfestival. Zoek alvast een gaatje in je agenda op 15 mei.

Vier studenten Communicatiemanagement aan de PXL in Hasselt organiseren zaterdag 15 mei het allereerste dessertfestival in België. Dessertival maakt deel uit van het eindwerk van de vier studenten. Door de corona crisis waren de meisjes genoodzaakt om hun concept te veranderen. Als er één ding is dat deze crisis ons geleerd heeft, is dat drive-thru's hot en happening zijn. En geef toe, niets is zo leuk als eetbaar koekjesdeeg, een beker bubble tea of een fancy donut in je eigen auto te eten. Op naar Hasselt!

Desserts voor iedereen

Geen enkele doelgroep wordt uitgesloten tijdens dit zoete festival. Zowel jong als oud en zelfs mensen met een allergie of intolerantie kunnen die dag genieten van heerlijke desserts. Zo zijn er glutenvrije, suikervrije, lactosevrije en vegan opties beschikbaar. De deelnemende zaken zijn La Bas Diest, The Dough Bar, Foglia, Doinuts, Frozen and Melt en Emms.

Geen auto? Geen probleem

De dessert zaken zullen niet allemaal op een rijtje klaarstaan om jouw bestelling aan te nemen. Om het festival zo coronaproof mogelijk te houden hebben de studenten een online bestelsysteem uitgewerkt waarbij je bij verschillende online standhouders een dessertje kunt bestellen. Je bestelling haal je op zaterdag 15 mei op in de drive-thru. Heb je geen auto? Geen paniek: je kan ook gewoon te voet langs de drive-thru passeren. Voor voetgangers en fietsers wordt er een aparte rij voorzien. Wij zijn alvast benieuwd!

Dessertival
Zaterdag 15 mei (12:00u - 19:00u)
Vildersstraat 5, 3500 Hasselt

Festival Vegan Hasselt Foodfestival Dessert Suikervrij Lactosevrij Drive thru Dessertival Studenten

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties