Waar vegan afhalen in Gent? Ontdek de leukste hotspots

Verlang je naar een plantaardige lunch? Wij reiken vier hotspots aan die je zeker op je lijstje mag zetten!

Tekst: Anna Sarkar

O’yo

“We bring good food with a good mood by good people” en dat is eraan te zien. De kleuren van de gerechten alleen toveren een glimlach op ons gezicht. Grote porties, seizoensproducten en een aangename bediening, wat wil een mens nog meer? En oh ja, vergeet zeker hun glutenvrij ijs niet. Een cadeau voor je tong. Open voor takeaway tijdens de normale openingsdagen van maandag tot en met zondag (behalve woensdag), met nieuwe openingsuren 8u-14u.

Waar? Brabantdam 82, 9000 Gent

O'yo

Le Botaniste

Le Botaniste is een plant based organic wood & wine bar. Het decor is een 19e eeuw gestylede apotheek. Geen doorsnee, maar een internationaal succes, want Le Botaniste schrijft hun gerechten zowel in België als in Amerika voor. Een charmante plek met vegan bowl opties om genotmoment te beleven tijdens de koude dagen.

Waar? Hoornstraat 13, 9000 Gent

BE O Versbar

Met een volledig homemade menukaart wordt zelfs de carnivoor in ons getriggerd. Van de boer tot de versmarkt naar BE O Versbar.  Verborgen in een historische galerij ontspan je aan het bruisende stadsleven. Neem eens wortelcake met coating, een toast camembert of een acaibowl. Een geweldige vondst als je het mij vraagt.

Waar? Heilige-Geeststraat 30, 9000 Gent

BEO versbar

Epiphany’s Kitchen

Epiphany’s Kitchen zet een gezonde en vooral guitige keuken met groenten in de hoofdrol. Zowel voor een lunch als voor een diner ben je hier op het juiste adres. Hun motto luidt “nothing can beat veggies” en dat nemen ze serieus, tot aan hun cocktails toe. Een vegan-menu dat gepimpt kan worden met niet-vegan opties. Een slimme zet, want zo kan elke kring hier tafelen. Bestel de kroketten met koolsla om versbereid op een bord te zien verschijnen. Een instagram-waardig decor nabij het Gravesteen met een sprookjeservaring van een menu, heerlijk!

Waar? Burgstraat 10, 9000 Gent

 

Gent Vegan Veggie Plantaardig Vegan hotspots Gent vegan

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties