Waarom werd de gevel van Grand Café De Rooden Hoed beklad door dierenrechtenorganisaties?

De gevel van Grand Café De Rooden Hoed op de Oude Koornmarkt is door twee dierenrechtenorganisaties beklad. Volgens de organisaties zou het restaurant konijn serveren afkomstig van een erbarmelijke fokkerij.

Konijn met pruimen, een oerklassieker binnen de Belgische keuken. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat konijn één van de populairste gerechten is op de kaart van Grand Café De Rooden Hoed. Dat is nu net waar dierenrechtenorganisaties Active for Justice en Bite Back zich op richten. Zij beweren dat de konijnen afkomstig zijn van een fokkerij waar de dieren in slechte omstandigheden verkeren. 

Konijn van de kaart?

Na de beschuldigingen contacteerde De Rooden Hoed meteen zijn leverancier. De leverancier liet weten dat de fokkerij voldoet aan alle voorschriften en dezelfde is die ook aan Delhaize levert. Toch blijven de dierenrechtenorganisaties druk uitoefenen. Grand Café De Rooden Hoed is trouwens niet het enige restaurant waar de organisaties over de vloer zijn gekomen. Ook restaurant Sinjoor, Het Elfde Gebod en het Grieks Huis werden al beschuldigd samen te werken met slechte fokkerijen. Sommige restaurants schrapten uiteindelijk zelfs konijn van de kaart. Zo ver is De Rooden Hoed nog niet. De gevel werd gelukkig enkel beklad met krijt en stickers en was dus snel terug de oude. 

Antwerpen Dierenwelzijn Konijn Grand café de rooden hoed

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties