Deze drie bekende culinaire festivals gaan dit jaar niet door

Wie zomer zegt, zegt foodfestival. Jaar na jaar hebben de verschillende culinaire evenementen een duidelijke plek in onze agenda, maar in tijden van corona is dat niet zo vanzelfsprekend. Deze drie bekende culinaire festivals gaan dit jaar niet door.

Antwerpen Proeft

Antwerpen Proeft werd de afgelopen jaren een culinair begrip in Antwerpen. Het is een foodfestival waar vele liefhebbers naar uitkijken. Helaas zal het evenement door de coronacrisis een jaartje moeten overslaan. 'We zijn een evenement én op ons festival staan restaurants centraal', vertelt organisator Claudia Engelen aan Knack Weekend. 'Deze beslissing is genomen met pijn in het hart en na vele slapeloze nachten. We worden geconfronteerd met te veel onzekerheden wat maatregelen en timing betreft.' De volgende editie van Antwerpen Proeft zal plaatsvinden van 13 tot 16 mei 2021.

Mise en Plage

Ook Mise en Plage, het culinaire festival dat normaal plaatsvindt op het strand van Knokke, zal dit jaar niet van de partij zijn. Of toch niet zoals gepland. De organisatoren sloegen de handen in elkaar en bedachten een nieuw concept dat ‘Mise en Plage Tasting Tour’ gedoopt werd. Hoe zal het juist in zijn werk gaan? Van 21 juni tot 30 september kan je een tafel boeken bij de 40 chefs die dit jaar normaal op Mise en Plage zouden gestaan hebben.

Kookeet

Nog een foodfestival dat een jaartje in de koelcel gaat is Kookeet, dat zou plaatsvinden in Brugge. Eerder bedachten de organisatoren al een nieuw concept dat in september zou plaatsvinden, ‘Een culinair parcours met zeven eetbelevingen, waar mensen elkaar ontmoeten en samen genieten van de gerechten van de Brugse topchefs’, maar ook dat plan is van tafel. Momenteel wordt naar andere manieren gezocht om de Brugse gastronomie een hart onder de riem te steken.

Antwerpen Knokke Brugge Food Culinair Festivals

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties