Events in Antwerpen uitgelicht: De Dag van Spanje op 7 oktober

Op zaterdag 7 oktober wordt Spanje naar de Groenplaats in Antwerpen gebracht. Leer het land van de flamenco kennen in al haar geuren en kleuren. Van 11 tot 19 uur zal je doorlopend kunnen proeven en ontdekken wat Spanje allemaal te bieden heeft.

“Eviva España” zong Samantha in 1971. Laten we op dat enthousiasme verder bouwen, want dat is ook wat je kan verwachten tijdens de Dag van Spanje.

Spaanse klassiekers

Feesten staat gelijk aan eten en gelukkig heeft de Spaanse keuken heel wat lekkers te bieden. Verwacht je aan verschillende eetkraampjes waar alle Spaanse klassieke gerechten en producten voor het grijpen zullen liggen. Paella, tortilla's, een overvloed aan tapas en meer dan voldoende wijn zullen hier zeker niet ontbreken.

Bailando!

Dansen! Prop je niet vanaf het begin al volledig vol met alle lekkernijen want tijdens de Dag van Spanje staat dansen ook centraal. Hoe kan het ook anders? Doorheen de dag zullen er verschillende optredens plaatsvinden waar je automatisch van zal beginnen bewegen. Flamenco, de rumba en verschillende straatoptredens zullen de dag extra opfleuren. 

Rondleiding

Je kan je ook inschrijven om deel te nemen aan een grondige rondleiding doorheen de Sint-Carrolus Borromeuskerk. Deze rondleiding kan zowel in het Nederlands of Spaans gevolgd worden. Ben je benieuwd naar de verhalen stuur dan een mailtje naar cda@carlosdeamberes.org

Praktisch: zaterdag 7 oktober van 11 tot 19 uur op de Groenplaats in Antwerpen.

 

Antwerpen Spanje Groenplaats Events Events antwerpen

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties