Hier aan de kust krijg je de Belgische keuken op je bord

Wie een dagje naar de kust trekt om even aan de stadsdrukte te ontsnappen, kan voor de culinaire fix terecht bij Den Artisjok in Oostende. Een gezellig familierestaurant met een jonge chef aan het roer. Verwacht je aan een menukaart vol tot in de puntjes uitgewerkte Belgische gerechten zoals artisanale garnaalkroketten en versbereide Noordzeevis. 

Bij een bezoekje aan de kust loop je ongetwijfeld voorbij talloze viswinkeltjes. Dagelijks serveren restaurants dan ook verse vis die via de vismijn binnenkomt. En familierestaurant Den Artisjok in Oostende is daar één van. Zij serveren Belgische, maar ook enkele Franse en Nederlandse klassiekers met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wie verzot is op Noordzeevis weet dus waarheen.

"We serve passion"

Den ArtisjokChef en eigenaar Sven Dierick studeerde af aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Zijn passie voor koken resulteerde in een eigen restaurant gelegen aan de kustlijn. In Den Artisjok kan je à la carte gerechten bestellen of kiezen voor een lunchmenu met amuse van het huis. Het aanbod varieert van verse soepen tot Noordzeetong en Chateaubriand met huisgemaakte bearnaisesaus. Bovendien bakt Sven ook zelf zijn brood en geeft hij een twist aan de boter die hij erbij serveert. Aan ambachtelijkheid dus absoluut geen gebrek.

Den Artisjok
Troonstraat 121
8400 Oostende

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eiyou (@eiyou_hotspots)

LEES OOK: Producten uit de Noordzee: van de zee tot op het bord 

Noordzeevis Garnaalkroketten Belgische keuken Kust Den artisjok Bearnaise

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties