Liefde in de slagerij: dit koppel maakt al 15 jaar kwaliteitsvlees

Evy en Jelle vormen al vijftien jaar een onafscheidelijk duo in hun Culinaire Slagerij Brabants in het Kempense Herentals. Het gepassioneerde slagerspaar startte achttien jaar geleden met een groothandel, maar gooide drie jaar later het roer volledig om met de opbouw van hun slagerij waar kwaliteitsvlees aanbieden topprioriteit is.

Culinaire Slagerij Brabants focust zich op drie dingen: eerlijk vlees van hoge kwaliteit, bereide gerechten en huisgemaakte charcuterie. Voor die laatste vielen ze vorig jaar nog in de prijzen op een internationale vakwedstrijd. Ze namen deel met zes producten en wonnen vijf keer goud en één keer zilver. Daarnaast ontwikkelen ze in hun eigen rijpingkamer al jaren één van de topproducten in hun assortiment: dry aged rundsvlees. Met hun (h)eerlijke steaks hebben ze in Herentals en omstreken inmiddels een heuse reputatie opgebouwd.

Topproducten

Klanten zijn ook fan van hun uitgebreid aanbod tijdens het barbecueseizoen of aanbiedingen tijdens het wildseizoen. En dan zijn er natuurlijk nog de hoogwaardige Italiaanse en Spaanse charcuterieën waar Culinaire Slagerij Brabants zich al jaar en dag mee bezighoudt. “Een parmaham of top serrano geniet bij ons dezelfde kwaliteit als die in Italië of Spanje”. Ook voor de wat duurdere stukken vlees kan je bij de kwaliteitsslager terecht: “Je hoeft echt niet naar een sterrenzaak om uitstekend vlees te proeven. Wij hebben regelmatig geweldige Japanse wagyu in huis. Leg dat tijdens de zomer op je BBQ,  voeg er wat smaakvolle aardappelen en seizoensgroenten aan toe en je hebt in no time een luxueus gerecht op tafel gezet.”

©Culinaire Slagerij Brabants

Eet minder vlees, maar beter vlees

Milieubewust werken is erg belangrijk voor Evy en Jelle. “We zullen nooit iets van een dier verloren laten gaan. De versnijdingen en het uitbenen doen we volledig zelf. Nadien verwerken we alles, van kop tot staart. Van de beenderen trekken we bijvoorbeeld fonds voor de sauzen van onze gerechten. Voor Culinaire Slagerij Brabants moet vlees vooral puur en kwaliteitsvol zijn. "Het klopt dat we minder vlees moeten eten, maar als we het eten, moeten we vooral kiezen voor beter vlees. Dat wil zeggen dat het gekweekt wordt met zorg voor de dieren, maar ook dat de dieren op een ordentelijke manier geslacht worden. Vaak heeft dat ook een prijskaartje." Evy en Jelle zien het als hun missie om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om voor kwaliteitsvlees te kiezen bij de slager en niet in de supermarkt.

Voor de niet-vleeseters ontwikkelden Evy en Jelle heerlijke alternatieven. Vegetariërs mogen zich verwachten aan een uitgebreide keuze, gaande van vegetarische hamburgers tot veganistische pulled pork. Dat is een vegan versie van pulled pork op basis van jackfruit en een zelfgemaakte kruidenmengeling.

Meer dan een slagerij

Stilzitten kent het slagerskoppel niet. Naast hun werk in de slagerij, houden ze zich nog met tal van andere projecten bezig. Zo houden ze regelmatig culinaire workshops, nemen deel aan evenementen zoals culinaire straatfeesten en doen barbecues op verplaatsing.

Put heat to the meat

Het BBQ-seizoen staat bijna voor de deur en dat staat gelijk aan een topperiode voor de slagerij. “We zorgen dat onze marinades op punt staan om ons vlees zo lekker mogelijk te maken. Daar organiseren we veel proef-en testmomenten voor. We geven klanten die periode ook een hele resem tips en tricks om hun BBQ zo vlot en vooral zo lekker mogelijk te laten verlopen."

Om het barbecue seizoen goed in te zetten, organiseert het koppel een waanzinnige promo. Wie tussen juni en augustus een Big Green Egg aankoopt bij Culinaire Slagerij Brabants, krijgt er een waardebon van 200 euro bovenop om te spenderen in hun zaak.

Culinaire Slagerij Brabants
Lierseweg 27
2200 Herentals

LEES OOK: In deze B&B hebben twee vrouwen de touwtjes in handen

Barbecue Slagerij Culinair Slager Milieubewust Duurzaam vlees Herentals Culinaire slagerij brabants

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties