Keukenhack: zo reinig je snel en gemakkelijk je friteuse

Wees eerlijk, na een intense werkdag of bij lege voorraadkasten komt de friteuse goed van pas. Helaas moet je het apparaat nadien goed schoonmaken. En dat is een behoorlijk vervelend klusje. Tenzij je deze keukenhack in stappen volgt. Dan krijg je alle viezigheid in een oogwenk weg.

Wie zweert bij zelfgemaakte chickenwings of bloemkoolnuggets, weet dat het belangrijk is om de friteuse schoon te maken. Want hoe je het ook wendt of keert: bij regelmatig gebruik verspreidt het niet alleen een muffe geur in de keuken en woonkamer, maar beïnvloedt het ook de smaak van de snacks. Redenen genoeg om gauw aan de slag te gaan! En met deze keukenhack hoeft dat niet langer een rotklusje te zijn.

Aan de slag met deze hack

Om te beginnen verwijder je de olie uit de friteuse. Vervolgens veeg je met een keukenpapiertje het vuil en de vetresten weg. Daarna vul je het toestel tot de rand met water. Dan voeg je een vaatwastablet toe. O ja! Als je het mandje laat zitten, komt ie er ook brandschoon uit. Nadien zet je de friteuse aan en laat je het sopje ongeveer tien minuten opwarmen op 100 °C. Let er wel op dat het water niet kookt. Nu zet je alles uit. Is het water afgekoeld? Daaropvolgend giet je het water in de gootsteen en spoel je de friteuse goed uit. Achterblijvende restjes krijg je weg met behulp van een spons. Om te voorkomen dat er afwasmiddel in de ketel achterblijft, spoel je tot slot nog even na met een scheutje azijn.

Keukenhack Friteuse reinigen Vetresten verwijderen Snel schoonmaken

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties