De grote vraag van vandaag: zal het nieuwe Hof van Cleve in de sterren vallen?

Straks vindt de Michelin ceremonie plaats in de prachtige culinaire stad Antwerpen. In de Room with a Zoo zaal zullen we te weten komen wie als nieuwskomers in de prijzen zullen vallen, sterren moet afgeven of beloond zullen worden voor hun consistente kunde en passie in de keuken. De grote vraag die iedereen zich stelt: zal het nieuwe Hof van Cleve, onder chef Floris Van der Veken met een ster naar Kruisem trekken?

Hoogdag in Antwerpen vandaag. De Michelin gids ceremonie voor België en Luxemburg vindt straks plaats. Heel wat culinaire toppers zullen afzakken naar de culinaire foodstad en hopelijk euforisch naar weer naar huis mogen. Zo rust de volgende vraag bij velen: zal Floris Van der Veken weer naar Kruisem trekken met een ster. En hoeveel zijn dat er dan? 

Hoe pakt Michelin het Hof van Cleve aan? 

De beoordeling die de anonieme Michelin-inspecteurs aan Hof van Cleve moesten geven, was dit jaar een uitzonderlijke opdracht. Peter Goossens, wiens restaurant in Kruishoutem sinds 2005 drie sterren had, verkocht zijn zaak aan zijn chef-kok Floris Van der Veken. Sinds de heropening op 10 januari staat Van der Veken aan het roer zonder enige ster. 

Maar het staat buiten kijf dat het restaurant straks in de prijzen zal vallen. De echte vraag die we ons stellen is of hij start met één ster, of meteen een sprong maakt naar hogere sferen en twee of drie sterren krijgt. Dat laatste scenario heeft zich al eens in het buitenland afgespeeld. En laat ons even de feiten op tafel leggen. Eigenlijk is er in Kruishoutem weinig veranderd aan wat ze voordien onder de leiding van Goossens deden.

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties